Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
Studies on Mugilidae Fish Salting in Egypt /
المؤلف
Nassar, Usama Abdel-Sattar Mokhtar.
هيئة الاعداد
باحث / أسامة عبدالستار مختار نصار
مناقش / صلاح حسين أبوالهوي
مشرف / أحمد عزت منصور قاسم
مشرف / أبوبكر محمد حسن
مناقش / ممدوح محمد ربيع
الموضوع
Food industry and trade - Egypt. Food.
تاريخ النشر
2001.
عدد الصفحات
p 115. :
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
ماجستير
التخصص
العلوم الزراعية والبيولوجية
تاريخ الإجازة
01/01/2001
مكان الإجازة
جامعة المنصورة - كلية الزراعة - Department of Food Industries
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 139

from 139

Abstract

This study concerns with salted fish product in Egypt, Which named ’ Fessekh ’. Since the demand for Fessekh is increasing every year in Egyption market and at certain occasions and feasts. Gray mullet or mullet ( Mugil cephalus ) was taken as the natural raw material for the production of fermented salted fish (fessekh). This study was achieved at the laboratory of food Industries Department, faculty of Agriculture, Mansoura University.