Search In this Thesis
   Search In this Thesis  
العنوان
A Genetical Study On Some Characters Of Yeast /
الناشر
Hamada Badr Zahran,
المؤلف
Zahran, Hamada Badr.
هيئة الاعداد
باحث / حمادة بدر زهران
مشرف / فهمي عبد الصبور محمد ناصف
مشرف / صفوت شعبان جاد الكريم
مشرف / محمد عبد الكريم محمود
الموضوع
Genetics Yeast Yeast Genetical Study
تاريخ النشر
2002 .
عدد الصفحات
76 P.:
اللغة
الإنجليزية
الدرجة
الدكتوراه
التخصص
علم البيئة ، التطور والسلوك وعلم التصنيف
الناشر
Hamada Badr Zahran,
تاريخ الإجازة
1/1/2002
مكان الإجازة
جامعة المنيا - كلية الزراعة - الوراثة
الفهرس
Only 14 pages are availabe for public view

from 93

from 93

Abstract

The present work aimed to participate in the improvement of charomyces cerevisiae through mutation, protoplast fusion and his formation procedures. Growth rate, sugar consumption, ethanol tolerance NACI tolerance were evaluated. This study may contribute in developing industrial products of yeast .

Treating S. cerevisiae (mating type ”a” and ’a” ) with different concentrations of diethylamine (DEA)for 2 hr indicate that the survivals of mating types decreased by increasing the DEA concentration All of the constants obtained from the two mating types upon treatment with DEA were and to be unstable and reverted after 3-5 limes of re-culturing on YNB animal medium.